Eurovisionfinal! Jag sätter betyg på alla outfits

Vad får du om du skickar in en blind stylist till en random budgetklädkedja?

Outfits till nio Eurovision-framträdanden.

Knasfestivalen är över för denna gång, några förlorade och någon vann (hur orimligt den än känns att prata om vinnare i detta sammanhang), men en sak återstår: min objektiva och professionella betygsättning av de manliga deltagarnas scenkläder. Här kommer den, traditionsenligt i ordningen som bilderna laddades upp.

Andres Putting

ISRAEL

Är det en välmående Robert Smith från The Cure som hittat lite livsglädje (och glittriga handvärmare) eller är det någon som skådespelar den där emokillen från South Park? Välj svart, så kan det aldrig bli helt fel, är det någon som tänkt – och bestämt sig för att motbevisa det uttrycket.

BETYG: 1

_AP68152

LETTLAND

– Okej Justs, då är det bara att byta om till scenkläder. Och göra klart håret.

– Va?

– Ja alltså, du ska stå på scen snart, det börjar bli brådis.

– Men jag är klar.

– Vadå klar?

– Jag har mina scenkläder på mig. Och frisyren är fixad.

– Ha ha, kul.

– Men allvarligt, jag är ombytt och klar.

– Lägg av nu, vi hinner inte med det här tramsandet.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag ska se ut så här.

– Som en ratad Carlingskille som just har vaknat?

– Fan vad taskigt!

– Jag gör bara mitt jobb.

– Ser du inte på slaget på skinnjackan?

– Vadå?

– Det är liksom krokodilskinn. Det är mode.

BETYG: 1

Anna Velikova

STORBRITANNIEN

Man har ändå lite högre kvar på Storbritannien, har man inte det? Och så kör de också på jeans och t-shirt och skinnjacka-looken, som består av jeans, t-shirt och – japp – en skinnjacka. Bu. Det här ser ut som alla deltagare någonsin i alla länders samtliga Idol och Talang-program. DET BLIR NEJ FRÅN ALLA TRE JURYMEDLEMMAR!

*trycker på rött kryss*

*river guldbiljett*

BETYG: 1

_AP68300

GEORGIEN

– Men en skön hatt är väl lite skönt? Lite alternat-

NEEEEEEJJJ *håller för öronen* Ni får inte hålla på så här!

Snusmumriken ringde och sa ”jag vill ha min hatt tillbaka tack – och förresten, är jag inte i fel skämtformat? Ska det inte vara årtal? Aja, skitsamma, ta av dig hatten bara”.

BETYG: 1

_AP67817

UNGERN

”AAHHHHRRRRGG VARFÖR BOR JAG I ETT LAND DÄR DETTA ÄR MODERNT?????” *river sönder kläder* *klipper hål i jeans*

Artisten heter Freddie, och har baserat både sitt namn och sin stil på Fredrik Ljungberg 2003.

BETYG: 1

_AP67973

LITAUEN

– Okej Donny Montell, om det är ditt riktiga namn. Beskriv din outfit.

– Det är inte mitt riktiga namn, det är taget.

– Jo jag förstår det, det var retoriskt, det var ett skämt!? Aja, beskriv stilen nu bara.

– Jag tänker liksom Danny Saucedo och-

– Danny? Donny? Du tänker Danny?

– Ja vadå?

– Inget. Fortsätt snälla.

– Jag tänker liksom Danny Saucedo möter en ung och oförstörd Johan Lindeberg på Studio 54.

– Okej.

BETYG: 1

_AP67701

HOLLAND

– Och jag då, fråga mig! Jag tänker Chuck Bass och Brolle Jr får ett kärleksbarn som ska göra audition till Dum & Dummare i lila kostym! Och så har jag en halstatuering för att… ja jag har det bara. Coolt va? Hallå, var tog alla vägen…? Hallå…?

BETYG: 1

_AP68067

RYSSLAND

Vi kommer alltid minnas 2016 som våren då Star Trek kom till Ryssland. Star Trek, och den där luggen som alla killar hade på skolfoto i mellanstadiet 1992.

BETYG: 1

_AP67933

SVERIGE

Man får ändå ge Frans lite kredd. Han lyckas med konststycket att samtidigt se ut som det sexigaste lilla barnet på lekplatsen – och den fula gubben som står och tittar på.

BETYG: 1

Samtliga foton: Andres Putting, förutom UK: Anna Velikova.

Fotnot: Jag missade två länder upptäckte jag nu. Men skit i det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *