Hur jag mindes att jag gillar Guinness jättemycket och dessutom åt Irlands godaste ramen

dublin1

Jag blev ivägskickad till Dublin för några veckor sedan för att upptäcka staden och – givetvis – göra ett omfattande studiebesök i ett Guinnessglas. Detta är min historia.

Det var med viss tveksamhet jag åkte. Tveksamhet till viss del inför just själva ölet, jag har som många andra i min generation ljumma minnen av stulna rumstempererade pappa-Guinness som ”avnjöts” på parkeringen bakom Sandra i Kalmar. Så jag trodde inte att jag gillade det så mycket. Stor tveksamhet också inför hela pressresa-upplägget – med tillhörande knasiga journalistkollegor och deras frågor. Men det visade sig att lille Frasse från Nöjesguiden var supertrevlig och jätterimlig, så det var lugnt.

Och ölet då, kylt till en optimal nivå och upphällt av undertecknad enligt konstens alla regler i ett för drycken avsett glas, smakade – ja du ser ju min min på bilden ovan. Inte dumt alls. Johan Hurtig, nu en stolt Guinness-gubbe.

dublin2

Vi blev runtvisade bland gamla snygga (och vetenskapligt korrekta?) reklambilder.

dubmin3

Och fick prova en rad superexperimentella testsorter som de gör i liten skala på plats, en del asgoda och en del… mer åt det intressanta hållet.

du-kin6

Dag 2 gjorde jag en liten shoppingexkursion till skate- och gräsrökarverktygs-butiken High Rollers och köpte en t-shirt från Fucking Awesome. Tips!

dublin4

Jag upptäckte också The Ramen Bar @ Kokoro Bento som levererade den här knasigt goda tonkotsusoppan till mig. Missa inte det om du skulle befinna dig lite dagen efter-trött i Dublin.

dub7

Lite utanför Dublin i en liten fiskeby, 30 minuters bilfärd från stan, ligger Aqua – en fantastisk fiskrestaurang där jag åt den här bananas-goda sjötungan som fångats tidigare samma dag. Bara de bästa råvarorna ungdomar, då löser sig det mesta. Lite Sancerre till det och ja, vad säger man.

dublin8

Bodde på det trevliga och Frasier-esqua hotellet The Fitzwilliam, femstjärnigt och inrett med ledorden lyxigt återhållen lyx. Enda orimliga var att de serverade Eggs Benedict med parmaskinka, vilket ju helt förstör allt som är så perfekt med den rätten.

Nåväl, sista natten bestämde jag mig för att ta frukost på rummet och valde och vrakade i a la carte-listan. Hmm, jordgubbar eller melon, dessa svåra val. Till slut hade jag i alla fall enats och gick och la mig. Valde en tidigare tid för att inte riskera att bli sen till flyget och satte för säkerhets skull alarmet.

Vaknar av alarmet, frukosten är sen. Blir irriterad, nu måste jag stressa med mina jordgubbar, eller om det var melon. Det går en kvart till, det kommer ingen frukost. Vafan, nu kommer jag inte hinna äta den. Aja, skit samma då, jag får väl göra mig i ordning och dra, men jag ska noga påpeka i receptionen att det inte blev någon frukost för mig. Så dålig stil.

Jag, mediaman och offer!

Klär på mig snabbt och plockar ihop mina grejer, borstar tänder och lägger ner necessären. Tar allt och går mot dörren när jag ser den. Där hänger ju min frukostbeställning. På insidan.

* * *

Följ mig på socialzmedia!

INSTA: @johanhurtig

TWITTER: @denjohanhurtig

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *