State of Drama och en imponerande permanent-härdsmälta

Jag hinner tjugo sekunder in i State of Dramas Falling innan jag ens hör musiken. Jag är förtrollad av synthspelarens mjuka, följsamma 80-talspermanenthaveri. Kan man ens ta något annat än drömskt svävande ackord med en sån frisyr? Jag bockar och bugar.

Sedan är det pausknappen som gäller, in på Spotify och lyssna kort på Avril Lavignes (ni minns henne va?) låt Complicated. För Falling låter ju som ett bortklippt parti ur den sången.

För övrigt är det väl på sin plats att berätta att jag nu har druckit två kalla fina öl och så att säga börjar bli varm i kläderna. Även om jag fortfarande känner att jag behöver ursäkta mig när jag får till en välfunnen elakhet. Jonas Cramby sa till mig en gång att han trodde det skulle vara svårt för mig att framstå som osympatisk, men ge mig en timme till bara!

Åter till låten. Jag gillar hur sångaren jobbar med motsatser. Kavaj MEN uppdragna ärmar. Tatueringar MEN glasögon. Det är ju en folkhemsrebell vi ser. Visst, han kanske tar med din dotter på dumheter men samtidigt har han ett gäng högskolepoäng så det ska nog bli bli bra till slut. Mjukis på något sätt. Så där så att när han sjunger att han ska ”rock your world” tänker jag att det innebär att dela på en flaska rött en VARDAGSKVÄLL och sedan gå på Poetry Slam.

(Full disclosure: Jag flinade åt min egen lustighet nu, riktigt jäkla förbjudet. Är det verkligen bara två öl jag druckit? Var ska detta sluta?)

Betyg: Spelar ingen roll vad jag tycker, denna låt kommer älskas ihjäl av som ”alternativt” alibi hos radiokanaler som ingen lyssnar på. Men tre intetsägande föreläsningar om idéhistoria av fem armristande tonåringar.,
2013-03-09 19:35:03, 2013-03-09 18:35:03

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *