Dagens A Bathing Ape-relaterade nyheter

Minns ni A Bathing Ape? Det japanska märket som styrdes av Nigo och var världens hippaste kring millennieskiftet är nu aktuellt igen. Av två anledningar.

1. När jag var 19 var jag smått besatt av märket men då hade jag inte precis råd med japanska märkeskläder och det var dessutom nästan omöjligt att beställa på nätet. Fick tag på en limiterad screentryckt t-shirt via eBay som jag tror att jag betalade nästan en tusenlapp för. Panik. När mamma en gång skulle hjälpa mig tvätta den råkade hon tvätta bort den handskrivna numreringen. Skräck.

Mot den bakgrunden är det inte så överraskande att jag kände mig tvungen att köpa något i A Bathing Ape-affären när jag var i London i våras. För yngre Johans skull. Problemet var att butiken till 99% bestod av galna prints i neoniga färger och Air Force One-härmskor. Men så hittade jag en helt vit t-shirt med ett litet aphuvud på bröstet bara. Coppad!

När jag spelade skivor på festival i helgen premiärbar jag den och det kändes som att flera cirklar slöts.


Med kompis Hipster-Throwmeaway-Kristofer, fina Visvim-dojjor han har eller hur? Jag i galenbyxa från H&M, Vans-skor, Lewis Leathers-jacka och t-shirt från A Bathing Ape.


Apa!

2. En rolig grej med A Bathing Ape var att de gjorde så många collabs, samarbeten. En tygpåsehit, ett sneakermärke dit. Och en Pepsiburk, för den delen.

Nu är de i collabs-tagen igen, denna gång med vikglasögonen Sunpocket. Ni förstår ju att jag gillar dom lite oavsett hur de ser ut, så ni får istället titta på bilden och göra en egen bedömning. Gröna med grått glas, Sunpocket på vänster sida och A Bathing Ape-logga på höger. Kommer finnas bland annat på Colette och kosta 247 dollar.

(En annan gång ska jag berätta cirkelslutar-historien om hur jag vid två tillfällen, med nästan tio år mellan, spelade skivor och gav legenden Fredrik Strage nya favoritlåtar.),
2012-06-14 11:31:06, 2012-06-14 09:31:06

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *