Jag, en ölhatare

Läser att min nya idol Fredrik Backman (som av en händelse berömde mig häromdagen) har emottagit såväl spott som spe i digital form för att han som pscchhtt-verktyg valt den artigt oförargliga ölen Carlsberg Hof. Som vanligt är han sin egen stilistiske stjärnadvokat och får sig frikänd på samtliga punkter.

Det allmänna hånet mot Hof baseras troligen till viss del på den lägre alkoholhalten, vilket elegant vänds till en fördel av den som inte vill bli superfull och ligga på en träbänk utanför gymnasiediscot på Folkets Park i Kalmar (fiktivt exempel).

Detta leder mig sökt in på en grabstig och fånig liten lek som jag brukar leka med mina vänner. Det hela är mycket enkelt. Leken kan lekas närhelst två eller flera personer dricker öl tillsammans, men en förutsättning är man dricker ur likadana glas eller flaskor. Den som i stunden har druckit lite mer öl (och därmed enligt alla grabsternormer är tuffare) kan hålla upp sin öl mot den andres och fråga ”hatar du öl eller?”. Personen med mest öl kvar är då tvungen att högt och tydligt erkänna ”ja jag HATAR öl”, gärna så att främlingar runt omkring reagerar. Följden av detta blir en markant ökning av öldrickarhastigheten.

Och det är lika bra att erkänna för er på en gång: jag har alltid mest kvar. En riktig ölhatare är vad jag är. Så ni är alla välkomna fram till mig, vare sig det är ball butiksöppning eller att jag står och spelar skivor, eller bara ser lite trött ut klockan halv fem i Gubbrummet, och fråga om jag hatar öl. Ni har oddsen på er sida.

(Drink responsibly)

,
2010-07-13 15:44:13, 2010-07-13 13:44:13

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *